Cosmin Contra, despre grupa României în Liga Națiunilor: „O grupă grea, dar o putem câștiga”

 
David Petre
22 mai 2018

Selecționerul Cosmin Contra a analizat grupa României în Liga Națiunilor 2018-2019 și crede că naționala noastră are capacitatea de a o câștiga, în ciuda adversarilor de valoare.Selecționerul României, Cosmin Contra
Selecționerul României, Cosmin Contra

Optimism rezervat pentru Cosmin Contra după tragerea la sorți a grupelor Ligii Națiunilor, noua competiție organizată de UEFA ce va avea ca mare premiu patru locuri la turneul final EURO 2020.

„Suntem într-o grupă grea, o grupă echilibrată, dar putem să ne luptăm de la egal la egal cu toţi adversarii. Sunt optimist, obiectivul meu rămâne în continuare câştigarea grupei, pentru a avea o şansă în plus la calificarea la Campionatul European din 2020. Îmi doresc ca suporterii să fie alături de noi, să ne susţină în această nouă competiţie. Pentru ei vom lupta, pentru ei vom încerca să câştigăm grupa”, a fost prima declarație a selecționerului, citat de site-ul frf.ro.

Ulterior, Cosmin contra a dezvoltat ideea într-o scurtă declarație oferită postului de televiziune ProTV.

„Asta e, avem adversari puternici! Se putea puţin mai bine, dar până la urmă trebuie să jucam cu aceste echipe. Întâlnim Serbia, o echipă de Mondiale. Apoi, am picat din nou cu Muntenegru, echipă pe care am arătat, însă, că o putem învinge, după cum am jucat la Cluj. Lituania este o echipă periculoasă, dar în general am avut rezultate bune împotriva ei.

Cred că putem câştiga Liga Naţiunilor. Va fi greu, dar sperăm să câstigăm această grupă. Depinde şi de ţintarul pe care îl va face UEFA. Avem un handicap, pentru că primul meci de acasă va fi fără spectatori.

Va trebui să fim 100 la sută pregătiţi la ora începerii acestor meciuri, iar eu sper ca fotbaliştii din străinătate să joace cât mai mult, să devină titulari şi să vină să ne ajute. Eu am încredere în mine şi în echipă. S-a vazut la ultimele meciuri o atitudine bună şi dacă o vom păstra, vom putea câştiga grupa”.